11 maj 2016
Till minne av Mats-Lennart


En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.

Det är med ofattbar sorg i hjärtat jag skriver dessa rader. För han var inte bara stor på jorden, han hade ett stort hjärta som brann för idrotten och var en underbar och beundransvärd medmänniska. Han blev som en extra Pappa för mig och för många andra. Ser tillbaka på alla minnen jag har av honom, mycket svett och många skratt. Hans lite speciella humor som för de flesta tog lite tid att lära sig att uppskatta kommer jag sakna.

Han var anledningen till att jag en gång kom till Vårvinden för drygt 20 år sedan och blev kvar. Stämningen på träningspassen var något helt nytt för mig. Engagemang och energi, gap och skrik. Mycket temperament och vilja. Fick oss att känna att vi skulle bli bäst! Så många långa timmar i badmintonhallar han spenderat går inte att räkna ut.

Det har alltid känts som en stor familj i Vårvinden, den lilla ungdomsklubben som klättrade hela vägen upp till Elitserien, två gånger om dessutom! Det har vi Mats-Lennart att tacka för, det hade aldrig varit möjligt utan honom.

Han var en unik eldsjäl som nu ger klubben ett till synes orimligt uppdrag, hur ska vi kunna axla hans arbete i Vårvinden framöver?

Helst av allt vill vi ju såklart bara ha honom tillbaka, lite som gubben i lådan kunde han ju krångla sig ur till synes omöjliga underlägen i matcher. Kunde han inte bara dyka upp igen i Alelyckan så allt fick bli som vanligt igen. För det tomrum som han nu lämnat efter sig går inte att fylla.

Tänker också på hur många som korsat hans väg i badmintonsverige genom åren. Det går inte att föreställa sig. Spelare, ledare och föräldrar. Åtskilliga motståndare har bittert fått erfara hans kämpaglöd och vinnarskalle. Man kommer att behöva leta länge för att hitta någon som inte visste vem "Lången" var.

När vår älskade tränare och väns hjärta slutade slå i lördags undrar jag om han inte tog med sig en bit av Vårvindens hjärta och själ på färden....

Tackar ödmjukt familjen Hansson för förtroendet att bidra med denna text. Alla mina tankar är hos er.

Text: Sofia Ottermark


   

Minnesannonsen.

Kondoleanser
Ditt namn:


Kontrollfråga för att undvika spam:
Vad är ett plus tre?Din hälsning:

Arnold Mulder skrev 4/10 2017:
Jag kände Mats-Lennart som en mycket duktig löpare från Ale-90 - vi sprang många tävlingar tillsammans bl.a. flera Göteborgs Varv - vi umgicks inte men kände till varandra - han var en man man la märke till - hörde idag !! att han hade gått bort i maj - beklagar sorgen alla som kände honom men så klart hans familj. Vila i frid Mats-Lennart
 
Johan Rylander skrev 11/1 2017:
Jag fick möjlighet att få ha Lången som tränare när jag hade flytta hemifrån ,de vad 00 och jag borde då i Kortedala, kommer ner till alelykan och frågar om de ha någon grupp för motionärer ,jag ca 162 lång och han runt två meter , han sa välkommen på tordagar då kör vi, jag var med ett tag ,men jag glömer aldrig hur han fick mig att tycka att jag gjord mitt bästa. Tack för den tid jag fick träffa dig
 
Thomas Lundvall skrev 20/5 2016:
Jag hade förmånen att träna Mats Lennart när vi drog igång fotbollen i GFF. Mats Lennart var målvakt i GFF:s 56;or under ungdomsåren innan badminton tog över.Han var en härligt människa.

Hälsningar
Thomas Lundvall
 
Mervi Karttunen skrev 19/5 2016:
Med stor tacksamhet och glädje minns vi Mats Lennart. Vi minns hans goda råd och engagemang i de otaliga badmintonmatcherna där våra ungdomar tävlade. Vi minns med stor värme hans helhjärtat engagemang i badminton och fantastiskt coachande i ungdomarnas utveckling. Vi minns också de privata möten när båda familjerna hade flyttat till Sannegården respektive Eriksberg i Göteborg. Vi gladdes åt våra ungdomars växande och framtid. Våra innersta tankar går till Mats Lennarts familj i denna svåra stund.

Mervi Karttunen (viceordförande i SOK, fd. ordförande i
Badmintonförbundet) med familj.
 
Trollhättan Badminton skrev 17/5 2016:
En stor och helt ofattbar förlust för Svensk badminton och våra tankar är nu hos faniljen och Vårvinden. I våra mycket ljusa minnen av "Lången" är de otaliga matcher han spelat på sitt härliga kämpasätt, och sitt engagerade ledarskap. Mats-Lennart finns för evigt kvar i vårt ljusa minne.
 
Anita Hill-Lennartsson o Johan Lennartsson, Karlsk skrev 17/5 2016:
Våra varmaste hälsningar till familjen Hansson och klubben. Många härliga möten genom åren såväl som spelare på olika sidor av nätet som ledare för våra barn och ungdomar präglar minnet av den positiva energin som Mats-Lennart alltid gav. Det är en enorm förlust för badmintonsporten att mista honom. Våra tankar finns hos familjen!
 
BMK Stinget skrev 17/5 2016:
Våra varmaste kondoleanser till familjen Hansson och Vårvindens badmintonklubb av förlusten till eran stora ledare och spelare, Mats-Lennart.
 
Christinehamns badminton skrev 16/5 2016:
Det är med glädje vi minns och med sorg vi saknar honom. En person som bjudit på hårt motstånd på banan och alltid haft intresse och tid för en pratstund mellan matcherna med oss andra inom sporten. Våra tankar till er som stod honom nära.
 
Anders o marita Kroon skrev 16/5 2016:
Våra varmaste hälsningar till familjen och er klubbkamrater till Mats-Lennart. En fantastiskt engagerad ledare som våra barn Niclas och Annelie fick möta i klubben när de som unga spelade badminton. Mats-Lennart kunde både sporra ungdomarna i sin utveckling men även vara en varm vuxen när de allra yngsta började ta sina första steg som badmintonspelare.
Våra tankar finns hos Susanna och barnen samt er i klubben.
 
Birgitta Johansson skrev 16/5 2016:
Det som har hänt känns bara så ofattbart! Mats-Lennart har betytt så ofantligt mycket för mig samt min son, Andreas ,som spelade i Vårvinden i många år. Kram till dig Susanna och barnen.
 
Leif Carlson skrev 16/5 2016:
Det finns många fina och roliga minnen med Mats-Lennart, alla matcher vi spelade ihop i dubbel för Frölunda, resan i din gröna golf från Borås, resan från Stockholm med tåg när vi hade spelat serien i Stockholm, banketter i Trollhättan, Skövde med mera.
Men det som etsat sig fast i mitt minne är när Mats-Lennart mötte Gert Perneklo från Enighet när Frölunda kvalde till elitserien.
Gert var en av Sveriges mest tekniska spelare och spelat i Svenska landslaget i många år.
Han körde runt ”Lången” över hela banan och höjde racket många gånger för han var säker att bollen var vunnen men bollen kom tillbaka och efter en lång match vann ”Lången” matchen och Gert var helt slut.
Du gjorde inte en match av denna typ utan många, det fanns en otrolig vinnarskalle i dig och du ville aldrig förlora.
Träffade dig för ett tag sedan och läget var bra, vi ”tjötade” om lite av varje som vanligt.
Kommer att saknade dej ”Lången”
 
Kjell Ring skrev 15/5 2016:
En stor ledare och tränare lämnar badminton- familjen i förtid Mats-Lennart du har sporrat och utvecklat många till att bli bättre spelare och människor.
Tänker på familjen som saknar make och far.
 
Lennart Andersson ingrid Ekstam skrev 15/5 2016:
Vi har många fina och härliga minnen från Mats-Lennarts tid här på Tjörns badminton klubb. Våra barn Peter och Hans var båda medlemmar där.Mats-Lennarts engagemang och hängivenhet var stort! Vi tänker på dig Susanna och barnen.Kram på er!
 
Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige