11 april 2015
Vårvindens A-lag vann Division 1


DIVISION 1 MELLAN
Vårvinden - Örebro BMK    5 - 3
Vårvinden - Team Östgöta    6 - 2 


Det var dags att avsluta serien och nu var det fjäderborgen som skulle bemästras. Vi hade inför sammandraget ledningen med fyra poäng och det återstod fyra poäng att spela om. Men ingenting va säkert eftersom vi hade tuffa matcher mot trean, Örebro samt fyran, team Östgöta att möta.

Morgonmatchen var emot Örebro och det hade kommit en hel drös av supportrar som ville stötta oss i Vårvinden. Dom inledande matcherna va två riktigt publikvänliga matcher med härliga och långa dueller. I herrdubbel 1 segrade Jonas och David till slut i säsongens tuffaste dubbel för deras del med 24-22 i avgörande set. Dessvärre så blev utgången i damdubbeln där Lovisa och Fredrika spelade åt motsatt håll och Örebro vann med 22-20 i avgörande set.

Det skulle även bjudas på ytterligare två tresettare, vilket var i herrsingel 1 där Jonas representerade oss och herrsingel 3 av Alexander Drljaca. Efter två tuffa set så kunde till slut båda två samla ihop lite extra krafter och vinna rätt så komfortabelt. I dom övriga singlarna så hade både Lovisa och David nerverna i styr och hade inga bekymmer att spela av matcherna i en rask takt och vi hade nu fått ihop 5 matcher och två nya poäng, vilka innebar att seriesegern va säkrad. Med det i tanke så hade det ingen betydelse att vi tyvärr förlorade herrdubbel 2 och mixedubbeln.


Efter två timmars vila och lite mat i magen så blev det dags för match två för dagen. En spelare, Fredrika, hade avvikit för att skriva en tenta och vi hade kallat in våra framtida spelare Jennie och Sandra. Dom sattes på prov direkt mot ett väldigt starkt par i damdubbeln. Men som dom som oftast brukar så gick de in utan någon som helst respekt och satte hårt mot hårt. Dessvärre så höll det inte hela vägen utan det blev förlust i två set.

Efter en svag insats i första set av Jonas och David i herrdubbel 1 så tog man tag i spelet och gjorde det man behövde för att spela hem den 24e raka segern och har nu varit obesegrade två år i rad. Alexander och Hampus svarade för dagens i särklass största seger i herrdubbel två där motståndarna var helt chanslösa. Singlarna som har varit vårat största segervapen denna säsong där 44 matcher har spelats så har hela 37 slutat med seger, så blev det även denna gång samma visa och vi tog hem med klara siffror samtliga singlar. Mixeddubbeln blev en hård kamp där Östgöta ville få upprättelse och slet till sig segern, och slutsiffrorna skrevs till 6-2.

Efter en sammanfattning av säsongen så kan vi hitta fem spelare från Vårvinden på dom nio första platserna på säsongens bästa spelare. Med det resultatet är det inte så förvånande att vi slutade i topp av tabellen med endast en tappad poäng och fyra poäng före närmaste konkurrent. Nu väntar ett efterlängtat kval för att ta oss tillbaka till Elitserien!

Text och bilder: David Kartberg
Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige